Anlita en takläggare – tänk på detta

Om du har lagt märke till att ditt tak har börjat läcka, gått sönder eller helt enkelt bara behöver en uppfräschning kan det vara säkrast om du anlitar en professionell takläggare. Då slipper du själv ta dig upp på taket och fixa det som behöver åtgärdas. Men innan du anlitar ett företag som skickar en eller flera takläggare så finns det några saker som du behöver tänka på för att du ska bli nöjd med deras arbete. I följande text kan du läsa om olika saker du behöver utgå ifrån innan du anlitar en takläggare.

Hitta den bästa takläggaren

Beroende på hur pass stor eller liten ort du bor på är valmöjligheterna olika stora vad gäller att hitta ett företag som sysslar med takläggning.

Hammare och spik - takomläggning

Det första steget mot att hitta en passande takläggare är att använda din sökmotor och skriva in takläggare och den ort du bor på. Därefter kan du se vilka olika firmor som finns i närheten av dig. Klicka dig in på deras hemsidor där du kan läsa vilka tjänster de erbjuder och vad det vanligtvis kostar. Hos många företag har du även möjlighet att begära en offert där företaget ger dig ett prisförslag på det arbete du har beskrivit. Den bästa takläggaren kan vara de som tar minst betalt. Men det kan också vara bra att tänka på att företaget du anlitar ska ha ett gott rykte kring sig, annars finns risken att du exempelvis anlitar en takläggare som inte utför sitt arbete på ett korrekt sätt eller tar mer betalt än vad som var avtalat. Du kan kolla upp företagens omdömen på olika hemsidor och sociala medier. När du ser vad deras tidigare kunder har skrivit i sina recensioner och vad de har för snittbetyg får du en bra inblick i hur pålitligt och proffsigt företaget är. Utöver att du kan använda internet för att hitta en bra takläggare kan du också fråga dina vänner, kollegor, familj och bekanta om de känner till någon bra takläggare som de kan rekommendera.

Få skriftliga avtal

Att få ett skriftligt avtal är väldigt viktigt. Trots att muntliga avtal kan gillas så är det desto svårare att bevisa muntliga avtal i jämförelse med när allt finns i text. Därför ska du begära skriftliga avtal. Så snart som du har fått avtalet ska du läsa igenom det grundligt. I avtalet ska du kunna läsa om vad företaget tar betalt för det arbete de ska utföra, omfattningen på arbetet samt under vilken tidsperiod arbetet ska inträffa.

Trygghet

I och med att takläggning är riskfyllt så är det viktigt att företaget har vidtagit försiktighetsåtgärder så att deras anställda kan vara säkra på jobbet. Förutom att de behöver ha skyddsutrustning så behöver de anställda vara försäkrade genom företaget.