Vad gör en flyttfirma?

Närmar sig flytten och allting börjar kännas överväldigande? En flyttfirma som https://nordiskaflyttkompaniet.se/ finns till för att underlätta med det som just du behöver inför den stundande flytten. Oavsett hur efterlängtad en flytt än är känns det ofta överväldigande när det väl närmar sig. Avtal ska avslutas, nya avtal ska skrivas, man ska hinna rensa, hemmet ska packas ner, saker kanske ska säljas och ibland vill man även hinna hitta ny inredning till sin nya bostad. Vissa saker måste du ta hand om själv, som avtal och beslut om dina saker, men mycket kan en flyttfirma hjälpa till med.

Tjänster av en flyttfirma

Varje flytt är personlig, därför är det viktigt att veta att många flyttfirmor är väldigt anpassningsbara. Har du ett önskemål som inte finns med på vanliga tjänster är det alltid värt att fråga. Vanliga tjänster som erbjuds av flyttfirmor består av:

  • Packning. En flyttfirma kan hjälpa till att packa ditt bohag. Ofta ingår material och flyttlådor. En van flyttfirma vet exakt hur saker bör packas för att minimera risken att skadas under transport.
  • Transport. Flyttfirman ser till att ditt bohag tas från din gamla bostad till din nya.
  • Montering. Både ner- och uppmontering. Få hjälp med att ta ner hyllor, gardinstänger, tv, tavlor och annat som sitter fast på väggarna.
  • Magasinering. Ska du flytta ut utan att ha fått tillgång till din nya bostad? Vissa flyttfirmor har förvaringsmöjligheter. Detta innebär att flyttfirman hämtar dina saker, förvarar dem och kör sedan hem dem till dig när du fått nycklarna till din nya bostad.
  • Städning. Flyttstädning är obligatorisk, vill du inte genomföra denna noggranna städning själv kan antingen flyttfirman hjälpa till eller bistå med goda kontakter.

Omdömen på flyttfirmor

Det finns allt fler flyttfirmor att välja bland på marknaden. Innan du väljer en flyttfirma är det smart att både ta in flertalet olika offerter men också läsa recensioner. Tidigare omdömen från kunder som använt flyttfirman tidigare ger ofta en bra fingervisning. Genom att ta in flera offerter kan du dessutom jämföra priser och utbud hos de olika firmorna.

Pris för att anlita en flyttfirma

Priset på din flytt kan variera kraftigt. Du får alltid en offert innan flytten äger rum som du får godkänna. Priset på flytten varierar beroende på storlek på bohag, avstånd mellan bostäderna, hur många mannar som krävs och i vissa fall även om det finns underlättande omständigheter. Exempelvis har du en hiss och bor på 14 våningen underlättar det, jämfört med om du bor på 14 våningen utan tillgång till hiss. Genom att ta in flera offerter kan du även se hur mycket priserna skiljer sig åt på de olika firmorna.